THYMELINE op schonestadsmeisje.be

De blog van Schonestadsmeisje neemt je mee achter de schermen van THYMELINE. Neem een kijkje en lees hoe de producten ontstonden, waarom het zoveel voldoening geeft om je huid natuurlijk en afvalvrij te verzorgen, en hoe ook jij via Thymeline je steentje kan bijdragen tot die net iets schonere wereld.

“Ik heb het altijd heel jammer gevonden dat ik in geen enkele supermarkt een deodorant kon vinden waar ik me helemaal goed bij voelde. Ik zocht een ecologisch, duurzaam, gezond, betaalbaar en effectief merk, maar moest tot mijn teleurstelling bij elke variant die ik probeerde, op minstens één van deze waarden inboeten. Tot ik twee jaar geleden van een attente vriendin een potje kreeg met zelfgemaaktepitpaste uit Amerika. Wat een revolutionaire ontdekking: deze deo werkte echt, rook lekker en was gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten! Ik was helemaal verkocht. Tot ik aan het einde van dat potje voor een nieuw dilemma stond: ik kon toch moeilijk vanaf nu alle deo een oceaan laten overvliegen? Wat als…

Deodorant - (c) Thymeline.jpg

Ik begon te experimenteren met receptjes om zelf een eigen variant te maken (zie bovenstaande foto). Het recept heeft doorheen die tijd vele vormen gekend. Samen met mijn goede vriendin Puck schuimden we het internet af, zochten in boeken, gingen te rade bij experten, pasten verhoudingen aan en experimenteerden met bereidingswijzen. Vrienden, vriendinnen en familie hielpen met feedback en zo werd de deo steeds een stapje verder uitgevonden.  

Intussen hadden we de smaak zo te pakken, dat we naast de deo ook andere producten begonnen uit te proberen en verder te verfijnen. Ik ben voornamelijk een autodidact, al ga ik tegelijk geen kans uit de weg om van anderen te leren (bijvoorbeeld met ideetjes uit een workshop, dit boek of toffe sites). Door alle puzzelstukjes samen te leggen, kom ik steeds dichter bij wat ik wil hebben, tot ik helemaal tevreden ben van een product. Het resultaat van die zoektocht vind je nu terug in het assortiment van Thymeline.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s